Commercial & Industrial    >    What We Do    >    Our Work    >    Strangford House Chimney Installation
Right & Complete, First Time, Every Time

Strangford House Chimney Installation

Location Icon
Newtownards Northern Ireland &

Job:

NIHE Stangford House


Industry:

Public Sector


Client:

BI Electrical Services


Application:

Condensing Boilers


Project Manager:

Project Brief

John J Doyle Ltd was awarded a contract by BI Electrical Services to complete the flue systems for Northern Ireland Housing Executive, Strangford House in Newtownards.

Northern Ireland Housing Executive is Northern Ireland’s overall housing authority with the goal that everyone has access to decent, affordable housing. This project required a flue system to suit 2 condensing boilers.

Read more case studies here

  • Strangford House Chimney Installation Gallery Image
  • Strangford House Chimney Installation Gallery Image
  • Strangford House Chimney Installation Gallery Image
Materials Used

Dinak DWJ Twin Wall 180Ø
Dinak DWJ Twin Wall 250Ø

Result

BI Electrical Services awarded John J Doyle Ltd the contract to design, supply and install the flue systems for Northern Ireland Housing Executive, Strangford House. This project required flue systems to suit 2 new Nesta condensing boilers.

Calculations were completed in-house to determine the most efficient flue sizing for the boilers. Dinak DWJ was selected in 180Ø and 250Ø.

John J Doyle Ltd was scheduled to complete the flue installation within 3 days to ensure the boilers could be commissioned to supply the building with heat and limit disruption as the staff car park had to be closed for MEWP access.

The materials for this project are standard stock projects in our warehouse allowing for a quick installation.

The Dinak DWJ stainless steel 180Ø flue rises from the back of each boiler connecting into a 250Ø common header. The header then rises within the boiler house, travelling horizontally with a 3° fall to the exterior. The flue then connects into 135° tee piece and rising approximately 10m, clipped to the exterior of the building, terminating 1.6m above roof level complying with all European and regional standards.

The project was completed within the schedule of works and compliant with all regulations.